IMATGES DE LA INAUGURACIÓ
Després dels focs que aquest l'estiu del 2012 van assolar el terme municipal de Capmany, el paisatge dels boscos cremats va agafar un dramatisme i una força espectaculars. Com va deixar escrit Ernesto Sábato: Hi ha una certa bellesa en l’horror.
L’obra que l’Assumpció Mateu ha anat elaborant sota l’epígraf d’El bosc cremat, de la qual en presentem en aquesta exposició una bona mostra, és d’una gran densitat poètica i conté una càrrega emocional que no deixa ningú indiferent.
Però el foc no només calcina i devasta, sinó que també ajuda a crear, a gaudir de la bellesa. Per exemple, a través de la ceràmica. I les peces que presentem en aquesta Retrospectiva de Carles Torrent (Carlets) en són una mostra excel·lent. En certa manera, la força domèstica (i també domesticadora) de la cultura, subjuga i doma la força impetuosa del fenomen natural.
Així, el foc deixa de ser un enemic temut i esdevé un aliat del procés creatiu. Però no és un pacte per sempre...
***
L’exposició va romandre oberta del 13 d'octubre al 6 de gener del 2013, i es va poder visitar tots els caps de setmana, dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 20 i diumenges de 10 a 14.

ALGUNES OBRES EXPOSADES D'ASSUMPCIÓ MATEU
ALGUNES OBRES EXPOSADES DE CARLES TORRENT "CARLETS"
MÉS INFORMACIÓ GRÀFICA I TEXTUAL
AL NÚMERO 7 DE L'INFORMATIU DE POPULART